De ce nu cred în minuni


Autor: Eugen Matei

Descriere: Despre marea minune a relației cu Dumnezeu, în binecuvântări și încercări, în care totul poate fi privit ca teofanie, și binecuvântarea, și strâmtorarea

Credincioșii, mi se pare, văd mâna lui Dumnezeu în orice. Necredincioșii, nu o văd în nimic, nici măcar când vine Fiul lui Dumnezeu și dă vedere orbilor, face șchiopii să umble și învie morții sub ochii lor. Ceilalți, care sunt în spectrul dintre credincioși și necredincioși, cred în minuni.

Desigur, mai toți, și mai ales credincioșii, văd mâna lui Dumnezeu când sunt binecuvântați și prosperă. Dar credincioșii, văd mâna lui Dumnezeu și în nenorocirea care îi lovește.

Oricare ar fi complotul la nivel cosmic, complot pe care oricât ne-am strădui să-l pricepem Dumnezeu nu se simte obligat să ni-l dezvăluie (cum să ni-l dezvăluie, că atunci s-ar dezintegra natura umană și a creației? – dar despre asta, altă dată), pentru că Dumnezeu este suveran ultim, din perspectiva credinciosului nenorocirea este, în fapt mâna, lui Dumnezeu apăsând asupra lui.

 Sursa: Chibzuieli

Dă cu părerea!